Eur. Kampioenschap Hannover 2010

Voor de tweede keer was in Hannover het weekend van 10 – 11 juli het strijdtoneel met een Riichi-wedstrijd, voor het 2e Europees Kampioenschap.
Een 80 -tal  personen die om de Europese titel strijden. De plek waar het werd gehouden was de Jazzclub. Voor menigeen een hernieuwde kennismaking met Hannover en voor vele een nieuwe plek om te Mahjongen.
Het begon op de vrijdagmiddag met een workshop over strategie en inzicht. Deze seminar werd gehouden door Benjamin Boas en Takunori Kajimoto, beiden een groot kenner van de regels. Werd een interessante middag met een zeer moeilijke quiz en vele vragen die de aanwezigen mochten stellen..

In de avond in het café van Wolfgang nog een potje Mahjong en daarna naar het hotel.
Wij sliepen in Hotel Körner en was nog geen 10 minuten rijden met de auto van de Jazzclub. Het hotel was prima, een zwembad, jawel…! en een mooie kamer.
De dag was verschrikkelijk  warm en helaas gaf de nacht geen verkoeling met gevolg dat er slecht werd geslapen. De ochtend bracht gelukkig uitkomst door lekker het zwembad in te duiken en daarna een lekker ontbijt.
  
Het toernooi ging van start zoals menig toernooi en met twee scheidsrechters was het gewoon twee leuke dagen. Na de eerste dag stond Ans op de 50e plaats en Cor op de 47e plaats.
In de avond bij de lokale voetbalclub naar Duitsland – Uruguay gekeken.. Door de heerlijke temperatuur bleven wij nog lang napraten en keken vast een beetje naar de volgende dag.
De tweede dag was wel even anders en Cor verloor veel in twee partijen maar gelukkig de derde partij gewonnen. Uiteindelijk werd de eindstand voor Ans de 33e plek en voor Cor de 66e plek.
Zondagavond nog even Nederland – Spanje gezien, wil er weinig over kwijt!. Ans zat Riichi te spelen en ik zat tv te kijken.
De volgende dag nog even Hannover in gegaan en we vertrokken rond 11:00 uur. Onderweg nog even een regenbui die de temperatuur van 37 graden!! naar 19 graden terug bracht.
Rond 17:00 uur waren wij thuis en na het uitladen van de auto gingen wij Gábor ophalen die voor de beide dagen bij Dries logeerde, gelukkig maar.